16 Aug 2013

[REVIEW AND SWATCH] Etude House Silk and Scarf Moist Hair Mist Review

Hi^^ How are you ladies?
After writing the review of my current HG face cleanser, this is another review that I write today XD *rush rush*
This one is about one of my hair care product, Etude House Silk and Scarf Moist Hair Mist.

Hi^^ Apa kabar semuanya?
Setelah menulis review dari pembersih wajah terfavoritku sekarang, aku menulis review lainnya juga hari ini XD *ngebut*
Yang satu ini tentang salah satu produk perawatan rambutku, Etude House Silk and Scarf Moist Hair Mist.


"Silk Scarf Moist Hair Mist is a weightless mist specially formulated with oil complex and floral scent to enhance shine and boost hair's health, while providing vital nutrients. 120ml--12 months after opening"

"Hair Moisturizing mist untuk rambut rusak. Perawatan melembabkan dan mencegah rambut rusak dari alat pemanas rambut. Diformulasikan khusus dengan minyak dan aroma bunga, spray untuk rambut bersinar, menyehatkan rambut dan memberi nutrisi pada rambut.120 ml--12 bulan setelah pembukaan produk."



Product Content
Contains Baobab Tree extract
Shine Oil :
- Camelia Oil : Cleanse and increase skin's elacticity
- Argan Oil : Moisturize
- Sunflower Seed Oil : Oil control
- Macadamia Nut Oil : Anti aging and soften
Hair perfume :
-Long lasting fruit aroma
How to use
Shake the mist, spray to the hair. Massage the scalp, prevent any eye contact and children. 

Kandungan Produk
Mengandung ekstrak Baobab Tree
Minyak Bercahaya :
- Camelia Oil : Membersihkan dan meningkatkan elastilitas kulit.
- Argan Oil : Melembabkan.
- Sunflower Seed Oil : Mengontrol Minyak.
- Macadamia Nut Oil : Anti-aging dan melembutkan.
Perfume Rambut :
- Aroma buah tahan lama.
Cara Pakai
Kocok mist, semprotkan pada rambut. Pijat kulit kepala, hindari dengan kontak mata dan jauhkan dari jangkauan anak - anak.







My verdict:
Pros: 
  • Packaging : 10/10! So cute<3
  • Smell : Like fresh mango--even though I don't like mango but this smells really nice and fresh! The smell is similar to Dear My Blooming Eau de Toilette ><
  • It does good job to make my hair looks more shiny
  • I do think this product moisturize my hair, since my hair used to dry and I use straightener almost every week. I see some improvements, but still this product can't prevent any breakages like split ends.
  • Can be used for hair protection before using hair iron/heater/straightener
Neutral :
  • Oil control. Well, my hair usually dry so I can't really see this benefit on me.
  • Anti aging. Don't really feel it :s 
  • It can be used for about.....6 months maybe ._.
  • Expiry date after 12 months opening
Cons :
  • A bit pricey just for a mist (around IDR 140K)
Hasil :
Kelebihan :
  •  Kemasannya 10/10! Bener-bener cute <3
  • Wangi mangga--meskipun aku nggak suka mangga tapi yang ini baunya enak banget, seger!^^ mirip Dear My Blooming Eau De Toilette ><
  • Bikin rambutku lebih berkiau^^
  • Aku merasa produk ini melembabkan rambutku karena dulunya rambutku kering, dan aku suka menggunakan setrika rambut hampir tiap minggu. Aku melihat beberapa perkembangan, tapi tetap produk ini tidak dapat menghindari kerusakan seperti rambut bercabang. 
Netral :
  • Pengontrol minyak. Rambutku memang biasanya kering jadi nggak terlalu kelihatan fungsinya sih di aku ._.v
  • Anti aging :s 
  • Bisa dipakai kira-kira untuk 6 bulan

Cons :
  • Agak mahal untuk mist aja (sekitar IDR140 ribu)
Will I repurchase? Um.. I think I'll try another product first ^^
Melanjutkan menggunakan produk? Hm.. Aku rasa mau nyoba yang lain dulu deh^^

You can buy it in every stores ETUDE HOUSE INDONESIA
and visit their facebook : https://www.facebook.com/etudehouseindo

6 comments:

  1. info nih, mumpung skedar mampir baca2 review :p
    produk etude buat rambut sama parfum mendingan beli di counter resmi aja :) cuman 69rb gak beda jauh sama harga korea :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak? asikkk dong ^^Thankyou infonya dear<3

      Delete
  2. Have tried this for my hair, but sadly it doesn't give good effect. Malahan jadi berminyak rambutnya. *teori cocok-cocokan* :'D
    Tapi kemasannya memang lucu pake banget sih. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah sayang banget yah dear :(
      iya bener emang cocok2an itu yg sulit ><
      Yup xD pingin makek botolnya lagi rasanya xD

      Delete
  3. Wonderful blog & good post.Its really helpful for me, awaiting for more new post. Keep Blogging!

    Hair Mist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! Glad it is helpful for you ! ^^

      Delete

Thank you so much for reading my blog <3
Comments are highly appreciated ^^ FAST RESPONSE >> Ask me on twitter : @iamfoodeater :)

You can always leave your blog URL then tell me if you have followed me ^^
I'll be really happy to follow you back ^^ On GFC, Google+ or Bloglovin <3 Thankyou ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...